گزارشهای تصویری

جلسه بررسی مشکلات و چالشهای رشته بهداشت محیط برگزار شد گزارش تصویری: مراسم بزرگداشت دکتر مصداقی نیا گزارش تصویری: برگزاری کمپین روز جهانی زمین در سراسر ایران گزارش تصویری: اختتامیه اولین جشنواره ملی «بازیافت، هنر و خلاقیت» در جلسه هیئت مدیره مصوب شد: البرز میزبان همایش بهداشت محیط در سال 1397 گزارش تصویری:مجلس ترحیم مرحوم دکتر صادق حضرتی


دریافت فایل



حمایت شوندگان

حمایت انجمن از برگزاری اولین همایش ریزگرد با رویکرد سلامت محور




به سایت امتیاز دهید:

غذایی که ما تولید و مصرف می کنیم اثرات مهمی بر روی محیط زیست می گذارد. انتشار گازهای گلخانه ای، استفاده از زمین و منابع آب، تاثیر محصولات شیمیایی مانند علف کش ها و حشره کش  از جمله این اثرات است. منظور از سیستم پایدار غذا ، استفاده از منابع، به میزانی است که از ظرفیت زمین تجاوز نکند. برای مواد غذایی یک سیستم پایدار شامل فاکتورهای زیادی مانند امنیت تامین ماده غذایی، ایمنی مصرف، مقرون به صرفه بودن، کیفیت بالا، صنعت غذایی قدرتمند و در عین حال حفظ و پایداری محیط زیست از لحاظ تغییرات آب و هوایی، تنوع زیستی و کیفیت آب و خاک می باشد.

 

  بررسي‌هاي علمي نشان مي‌دهد که در دهه‌هاي اخير با گسترش تکنولوژي و افزايش مصرف افزودني‌ها، آفت کشها، آنتي بيوتيکها و هورمونها در توليد مواد غذايي در کشورهاي در حال پيشرفت، اثرات سوء و انکارناپذيري بر سلامت انسان‌ها بوجود آمده‌ است و  این از مسائل مهم ايمني مواد غذايي است که روز به روز بیشتر اهميت پیدا می کند و حصول اطمينان از ايمني مواد غذايي را بديهي مي سازد. اين آلودگي‌ها و بيماري ها می تواند عامل بروز انواع ناهنجاري‌هاي مادرزادي و سرطانها به ويژه در کودکان مي‌باشد. براساس آمار WHO در سال 2010، از هر 10 نفر در دنیا 1 نفر به بیماریهای مرتبط با مواد غذایی مبتلا می شود که 40 درصد انها را کودکان تشکیل می دهند. همچنین آلاینده های میکروبی و شیمیایی در غذا عامل بروز بيش از 200 نوع بيماري از اسهال گرفته تا انواع سرطان هاست و از سویی امروزه تهديدهايي از جمله تغيير در روند توليد غذا، پخش و مصرف، گسترش عوامل بيماري زا، مقاومت ضدميکروبي و غیره نیز در حال افزايش است.

 

آنچه مسلم است آن است که غذای سالم از محیطی سالم می تواند بدست آید و با توجه به گسترش شهرنشینی و صنعتی شدن روز بروز بر بار استفاده از مواد شیمیایی و ورود آنها به محیط زیست بیشتر دیده می شود. بگونه ایکه این آلاینده ها می توانند به محصولات کشاورزی و غذایی راه پیدا کنند و آنها را ناسالم نموده و با مصرف آنها سلامت انسان را به خطر بیاندازند. آلودگي مواد غذايي به فلزات سنگين بدلیل استفاده از کودهاي فسفاته و لجن‌هاي فاضلاب،  تغذيه با مواد غذايي آلوده به آفلاتوکسين مانند گندم و آرد، پسته، بادام زميني و شير، وجود بقاياي سموم آلي کلردار در برخی محصولات کشاورزی و نیز آلودگي  میکروبی و شیمیایی مواد غذایی در طول تولید ، فرآوری، آماده سازی،  بسته بندی و نگهداری، نقل و انتقال مواد غذایی در سال‌هاي اخير نگراني‌هايي را در سطح جهانی برای ایمنی غذا بوجود آورده‌است .

 

پایداری و ایمنی غذا مساله بسیار مهمی است و کوتاهی در انجام آن می تواند تاثیرات سوء بهداشتی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی زیادی داشته باشد بگونه ای که برخورداری افراد جامعه از سبد غذایی ناسالم و غیر بهداشتی منجر به تبعات جبران ناپذیر می گردد.

 

 امروزه با توجه به افزايش جمعيت ، عدم نظارت کافی بر ايمني مواد غذايي، ارتقاء نيافتن سيستم‌هاي کنترل ، عدم دانش کاربردي و کافي در زمينه مواد غذايي، کاهش بازرسي‌ها و نيز گسترش انواع تقلب‌ها به مهم‌ترين دغدغه‌ها در حوزه ايمني مواد غذايي در جهان و به ويژه در کشورهاي در حال توسعه تبديل شده است .علاوه بر اين امروز با چالش‌هاي جديد بر خواسته از روند تجاري‌ شدن غذا در سراسر جهان، تغيير در الگوي تغذيه‌اي، تغييرات آب و هوايي و استفاده از افزودني‌هاي غيرمجاز روبرو هستيم که شايد در برخي موارد کمتر مورد توجه قرار بگيرد. افزایش بار ناشي از بيماري‌هاي مشترک انسان و دام و بيماري‌هاي منتقله از غذا  و ایجاد مقاومت آنتي‌بيوتيکي نيز به يک تهديد براي سلامت عمومي تبديل شده است که بخشي از آن به استفاده از آنتي‌بيوتيک‌ها در غذاي دام و غذاي انسان‌ها و بخشي ديگر به استفاده نابجا از آنتي‌بيوتيک‌ها در امر درمان بازمي‌گردد.

 

بازرسی، نظارت و پایش مداوم مواد غذایی در سطح ملی و بین المللی بمنظور تضمين عرضه ايمن، سالم و پايدار غذا همراه با تقویت نمودن و انجام اقدامات يکپارچه يا منسجم مولفه های  ايمني غذا در بخش سلامت می تواند گامی موثر در بالا بردن سطح سلامت افراد جامعه باشد. در این راه نقش کارشناسان بهداشت محیط بسیار حائز اهمیت است، آنها که در خط مقدم عرصه سلامت مردم حضور دارند و علارغم همه کمبودها توانسته اند با حضور، بازرسی و پایش مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، ایمنی مواد غذایی که به دست مردم می رسد را تضمین نمایند.

 

انجمن علمی بهداشت محیط ایران فرا رسیدن 4 مهر، روز جهانی بهداشت محیط را به همه اعضای این خانواده بزرگ بالاخص اساتید، دانشجویان و کارشناسان بهداشت محیط شاغل در مرکز سلامت محیط کار، معاونتهای بهداشتی دانشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی کل کشور تبریک عرض نموده، توفیق خدمت و موفقیت روز افزون این عزیزان را از خداوند بزرگ مسئلت می نماید.

 


دکتر علیرضا مصداقی نیا
رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران

 

 

پایان خبر

 

 

 



نوشته شده توسط : mhimokhtari  |  تاریخ ارسال : چهارشنبه، 4 مهر ماه، 1397  |   موضوع: News  |   بازدید: 372

کاربرانی که به این خبر امتیاز داده اند.(قرمز رأی منفی و آبی رأی مثبت):

مرتبط باموضوع :

 چگونه از اثرات ريزگردها بر سلامت خود بكاهيم؟  [ سه شنبه، 22 مرداد ماه، 1392 ] 4237 مشاهده
 
نام شما: [ کاربر جدید ]

نام شما (ضروری): 
ایمیل شما (ضروری): 
نظر:
کد امنیتی
کد امنیتی

  [ بازگشت ]

بازدیدکنندگان غیر عضو حق ارسال نظر و پیشنهاد در مورد مطالب این سایت ندارند .
برای استفاده از سرویسهای مخصوص کاربران عضو فرم عضویت را تکمیل نمائید .